Written by 1:46 pm Арт, Любопитно, навън, Папараци

Барбра Стрейзънд на 75 години

На 24 април американската певица, театрална и киноактриса, композитор, филмов продуцент, режисьор и носител на две награди “Оскар” Барбра Стрейзънд навършва 75 години.

Майка й Даяна не вярва в таланта на дъщеря си и не искала тя да развива кариера в шоубизнеса, тъй като е убедена, че Барбара не е достатъчно атрактивна. По примера на конкуренцията в музиката тя започва като певица в нощен клуб още на тийнейджърска възраст. Мечтата и обаче е да бъде актриса и на 17-годишна възраст участва в представление на Off-Off-Broadway (малки театрални продукции в Ню Йорк) заедно с една от известните по това време актриси – Джоан Ривърс.

През годините Стрейзънд е носителка на награда във всяка област, в която е работила. Този “голям шлем” е успех, който не е повторен от друг изпълнител в историята. Сред многобройните ѝ награди са две “Оскар”, шест “Еми”, единадесет “Златен глобус”, десет “Грами”, награда “Тони”, две “Кейбъл ейс”, наградата на Американския филмов институт за цялостен принос, както и редица други по-малки отличия.

 

Днес Барбара не обича да напуска огромното си имение в Малибу. Много малко неща биха я накарали да го направи. В последните петнадесет години тя е посветила цялата си енергия на дома си, изпипвайки го до най-малкия детайл.

През 2001 г. заяви, че се оттегля от музикалните изяви и с изключение на няколко участия удържа на думата си. Отдръпна се и от киното – от 1996 г. досега е участвала само в три филма.

А нейната тайна за вечната й красота е проста: “Спокойният живот със съпруга ми.” Защото, както самата тя казва: “Мечтата на всяка жена е да бъде жената мечта за някой мъж.”

 

Източник: dnevnik.bg

(Visited 5 times, 1 visits today)
Last modified: май 22, 2020
Close