Written by 1:37 pm Дела и документи, Любопитно

Последовател на Тесла открива свободната енергия. Какво става после?

Това е енергията, съдържаща се в космическия вакуум, която е практически недоловима с традиционните способи. Всъщност, тази енергия е хомогенна и изотропна – еднаква навсякъде и във всички посоки. Поради това, опитите тя да бъде извлечена или измерена е като опит да се претегли чаша вода под повърхността на океана – какво измерваме и спрямо какво?

Това бе дилемата на физиците и през ХХ век бе решен един огромен казус, твърдящ, че не съществува съзнание, че няма поле на нулевата точка. Мястото, откъдето да дойде свободната енергия в нашия свят. Сега вече изглежда, че отговорът е “да“, защото теоретичната физика и множество експерименти в квантовата механика ясно доказват съществуването на това вездесъщо електромагнитно поле на нулевата точка.

Още през 1920 г. Айнщайн казва нещо, което отбелязваме едва днес: “Има много доводи в подкрепа на хипотезата за етера. Отхвърлянето на етера означава да се приеме, че празното пространство няма каквито и да било физични качества.” Фундаменталните факти на механиката не са в хармония с този възглед. Според общата теория на относителността, пространството е надарено с физични качества и следователно, в този смисъл етерът съществува. Според общата теория на относителността пространството без етер е немислимо.

„Морето от енергия, в което се носи Земята” е революционна книга на Томас Морей – електроинженер и последовател на Тесла, който в началото на 20-те години започнал работа по устройство, което според думите му прихващало лъчистата енергия от Космоса. Детекторът на твърдото състояние или вентилът на Морей, се състои от сложна серия полупроводници, кондензатори за високо напрежение и трансформатори, прикрепени към антена и заземяващ проводник. Стимулирайки съществуващите колебания на космическата енергия, устройството му за лъчиста енергия работило дни наред, произвеждайки 50 киловата електричество.

Публичните му демонстрации привлекли вниманието на пресата. Никой не открил доказателства за измама, нито успял да обясни как работи устройството за лъчиста енергия. През 30-те години той разработил полупроводници и транзистори, които сериозно изпреварили времето си. За съжаление, както вече били пострадали твърде много изобретатели и неговата участ била същата. Когато отказал да продаде разработките си, Морей и семейството му били заплашени, стреляли по тях, а лабораторията му била опустошена. Така историята със събитията около идола на Морей, Никола Тесла, се повторила с ужасяваща точност.

Пренебрегнат от американското патентно бюро, Морей тихомълком се оттеглил от публични демонстрации. Шпиони на разузнавателните служби започват да проучват около Морей и неговите открития. Федерални агенти със специални правомощия започват серия от опити, за да се доберат до разбаротките. Но финалният удар срещу гениалния изследовател идва от най-близкото му обкръжение. Устройството за производство на свободна енергия било унищожено от асистента му Феликс Фрейжър – комунистически симпатизант, разгневен от отказа на Морей на многократните му предложения да изнесе технологията в Русия.

 

Източник: Новото познание

(Visited 15 times, 1 visits today)
Last modified: април 25, 2017
Close