Written by 12:36 pm Арт, навън, Слайдер, Събития, Топ

ГАЙДАРИТЕ НА РОДОПА ПЛАНИНА – ЧАСТ ОТ СПЕКТАКЪЛА “МАГИЯТА НА РОДОПА” В НДК

Голяма изненада са подготвили от смолянския ансамбъл “Родопа” за зрителите на “Магията на Родопа” на 18 май в Зала 1 на НДК.

Това са гайдарите на Родопа планина, предвождани от гайдаря Петър Янев.

Вече 25 години Янев е неизменно и навсякъде до Валя Балканска. Неговата гайда е звучала по всички крайща на България и в много страни по света, разнасяйки магията на родопската музика. Отдаден изцяло на родопския фолклор, той е изпълнителен директор на ансамбъл “Родопа“ – автор, изпълнител и разпространител на родопския дух и традиция.

Гайдарите на Родопа планина ще са спойката между двете части на концерта “Магията на Родопа” на 18 май в Зала 1 на НДК. 

Гайдарите на Родопа планина ще открият кулминацията на вечерта – бенефиса на Валя Балканска. Великата народна изпълнителка ще сподели още два големи свои празника – 75-годишнината си и 50-годишнината от професионалната си кариера.

Първата част е магическия спектакъл „Невястата“,  който разказва с танц легендата за родопска девойка, скочила от скала над Смолян, за да запази вярата и любовта си.

Петър Янев и неговата дружина гайдари ще изпълнят Зала 1 на НДК със звука, каращ всеки един да почувства силата на планината и духа на българина.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Етикети:, , , , Last modified: май 22, 2020
Close