Written by 8:28 am Спорт и музика

РОСЕН ХРИСТОВ СТАНА ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН “GRAND MASTER” ПО ДИНАМИЧНА СТРЕЛБА В САЩ

За по-малко от две години българският многократен републикански шапион по динамична (практическа) стрелба Росен Христов успя да оглави ранг листата на USPSA в категорията MASTER, а днес, точно на рождения си ден, той стана и първият българин с най-високото звание в този спорт – GRAND MASTER по динамична стрелба в САЩ.

“Това беше и целта на моето идване в Америка – да премеря сили с най-добрите и да се докажа в меката на динамичната стрелба. Изключително благодарен съм на своя треньор и наставник – легендата Рон Айвъри, с когото през юли ще водим курс на Тренировъчен комплекс 360 в Пловдив”, издаде в аванс новината Росен Христов.

“Търпение и постоянство” е формулата за успеха на най-добрия наш стрелец и инструктор по динамична стрелба. Само преди месец Росен Христов беше трети в клас MASTER и се нареди в топ 10 на най-добрите “съвременни каубои” на Америка, като успя да пребори конкуренцията на над 700 стрелци в Междущатското първенство по динамична стрелба (United States Practical Shooting Assosiation – Area1).

Следващото предизвикателство пред упорития българин е Световното първенство по динамична стрелба във Франция през август тази година. В момента той се готви за състезанието в Tactical performance center – една от елитните стрелкови академии в САЩ и не пропусна да благодари на Кен Нелсън за отличните условия.

ПОВЕЧЕ ЗА РОСЕН ХРИСТОВ:

Освен неколкократен републикански шампион с пистолет и карабина, Росен Христов е победител в редица международни турнири като част от отбора на CZ-Europe. В продължение на седем години той е част от „Дипломатическа сигурност“на Американското посолство, след което продължава като инструктор по стрелба и тактическа подготовка в няколко ключови международни проекта в Близкия изток. Христов е сертифициран инструктор от академията на Sig Saluer (Епинг, Сащ) и NRA, специалист по тактическа карабина от US Shooting Academy (Оклахома, САЩ) и по високорисков екскорт в горещи точки от Troyan Securities International (Арканзас). В момента е официален състезател на CZ-USA и Master Class стрелец по класификацията на Американската асоциация по практическа стрелба.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ И ВИДЕО МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!

(Visited 10 times, 1 visits today)
Last modified: май 28, 2017
Close