Written by 10:51 am Арт, навън, Спорт и музика, Събития

Imany и Parov Stelar band взривиха публиката на фестивала Франкофоли

Над 30 000 души пяха и танцуваха по време на третото издание на Francofolies. Благоевград“, което се проведе в новоизградения парк „Македония“, който се разполага на територията на бившите казарми и се презентира като най-новото място за кулурни събития в страната.

Публиката видя и чу световно известни звезди, които пристигнаха в България, специално за участието си във фестивала. „Francofolies. Това нареди Благоевград в списъка със 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г., по проекта „Голямата обиколка“.

Инициативата е на френската държава и е под патронажа на президента на Република Франция. Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят.

Инициатива е на Министерството на външните работи във Франция, чийто представител Анн Дюрюфле бе посрещната в Благоевград от кмета д-р Атанас Камбитов. Градоначалникът приветства и многохилядната публика:

„Изключително съм щастлив, че всички Вие сте отново тук, на третото издание на Франкофоли в Благоевград. Именно този фестивал стана причина нашият град да бъде включен в списъка със 100-те най-големи франкофонски събития в цял свят. Благодаря!“ , каза кметът Камбитов.

По време на „Francofolies. Благоевград“ на сцената се качи изпълнителката с кадифен глас и нежно излъчване Имани. Тя пя и танцува с публиката близо два часа. След уюастието си певицата сподели в социалните мрежи:

“Снощи се чувствах като в сън в България. Благодаря Ви, че бяхте една от най-прекрасните публики на света. Обичам Ви от земята до небето!“.

17424639_10154867947275622_8274549212486141426_nИмани e еднo от най-успешните лица на  музикална индустрия днес. Веднага след нея на сцената се появи пионерът на електро суинг музиката Паров Стелар, заедно с неговата банда. Те представиха своя албум “The burning spider”. Бандата бандата взриви публиката със свои утвърдени хитове и изненада приятно хиляди като представи новите.

Преди хедлайнерите да се качат на сцената публиката бе добре подгрята от DJ Marten и музикантите от македонската група „Фолтин“.

Фестивалът Франкофоли се проведе за трета година. През изминалите две издания Благоевград посрещна имена, познати на цял свят. На сцената се качиха имена като Патрисиа Каас, Заз, Джипси кингс, Нувел Ваг, рапарът Феф, Боб Синклер и много други.

Фестивалът Les Francofolies /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 г. насам в  Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно с този фестивал,  заради който всяка там пристига около 110 000- на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, Les Francofolies се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а от 2015 – и в Бълария.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Last modified: май 22, 2020
Close