Written by 11:47 am Любопитно, новини, Топ

Младоженци дариха парите от сватбата си за проучването на крепост

Дядото на булката Симеон Симеонов е откривателят на Хоталич

Младото семейство Инна и Енчо Енчеви, които тази събота официално си казаха „ДА“, дариха 555 лв., средства, специално дарени на тяхната сватба за продължаването на археологическата дейност и популяризирането на средновековния град-крепост Хоталич.

Младата двойка е предпочела да се лиши от сватбените букети.  Вместо това, намерението им е било парите, които гостите биха дали за цветя, да дарят за инициативата, с която да се подпомогнат археологическите разкопки. Желанието им било изпълнено и на специално обозначено място, със снимки на крепостта, даренията били събрани от всички гости и приятели на младоженците.

„Ние решихме да започнем нашия съвместен живот с добро и да проведем сватбена благотворителност“, споделиха Инна и Енчо.

Днес сумата от 555 лв. беше поверена на археолога на обекта Надежда Ботева. „Младите дадоха свобода за начина, по който да бъде похарчена. Най-вероятно с нея ще се спомогне издаването на книга с хубавите резултати и находки от проучванията на некропола на Църква №3“, сподели Ботева.

Подобно благородно дело не се с случвало до сега и само хора с топли сърца, и мисли за бъдещето, биха го сторили.

Ние, екипът на sevlievci.com отправяме искрени поздравления към младото семейство и им желаем любовта им да бъде нова и още по-силна с всеки изминал ден.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Етикети: Last modified: август 23, 2017
Close