Written by 7:27 pm Любопитно, навън, новини, С кафето

Отново за погрешното Новолуние и кога са истинските Новолуния през 2018 година?

Преди около една година написах статията ГЛЕДАЙТЕ НЕБЕТО! ЗАЩО НАРИЧАТЕ ЧЕРНАТА ЛУНА НОВОЛУНИЕ!?  и с радост установих, че хората наистина различиха истината от заблудата и се възползват от знанието все повече и повече. За това ще ви запозная с Новолунията и тази година.

В повечето лунни календари в интернет или на хартия Новолуние наричат фазата на Луната, когато тя е невидима. Накратко ще ви припомня:

Циклите на Луната са особено важни, дори най-важни в астрологията още от най-древни времена.

Най-значимите цикли и в древна Месопотамия са били Новолунието и Пълнолунието.

С появата на първия Лунен сърп се е бележело началото на месеца. По това какво е точно небето около тази поява се е определяло какъв ще е целия месец. Новолуние е лунната фаза, която бележи новата Луна, а новата Луна е новият тънък лунен сърп, който изгрява след като Луната е била около три дена невидима в съвпад със Слънцето.

Този съвпад е много важен и се случва обикновено последните три дни от лунния месец. Тоест, Луната се приближава до Слънцето и когато разстоянието между тях стане около 15 градуса или по-малко тя става невидима. Тази лунна фаза продължава близо три дни, през които Луната е невидима, Черна.

Погрешното схващане на модерната астрология е, че Новолуние е последният ден от трите дена невидимост на Луната.

Гледайте небето с просто око и ще видите сами НОВОЛУНИЕТО-Новата Луна! Тя трябва да се види за да сме свидетели на Новолуние.

Забележете астрономически появата на Луната колко е важна. Физическата и поява е видима за всички с просто невъоръжено око. Тази нова поява бележи Новолунието. Всъщност, всеки човек без значение дали е астролог или астроном, който гледа небето трябва да знае това.

Не може да се нарече Новолуние фаза на Луната, докато самата Луна е все още невидима! Това е груба грешка. Тази грешка е причина за погрешни астрологически прогнози, защото всеки лунен ден има различно значение.

Накратко разликата в значенията на лунните фази, докато Луната е невидима и, когато тя се появи на вечерното небе за първи път като тънък Първи Сърп (НОВОЛУНИЕ) съм обяснила ТУК но и сега ще обобщя:

  • Първият ден на невидимостта на Луната е тогава, когато тя се стреми към точен съвпад със Слънцето. Тази фаза е следващата след Последен Сърп и не е благоприятна в хороскопа. Често носи проблеми с майката, може да е причина тя да липсва. Много често родения изобщо не създава семейство и няма деца. Тази фаза носи мъдрост, силна интуиция и влечение към тайни науки и окултизъм.

 

  • Вторият ден на невидимост на Луната е тогава, когато тя е в съвпад със Слънцето. Тази фаза е особено тежка и е причина най-често за кармична липса на майка, брак, деца, ранна загуба на майка, слабо здравословно състояние на родения и други според това какъв е зодиакалния статус на невидимата Луна. Разбира се роденият и при тази фаза на Луната ще има вродена мъдрост и ще се интересува от мистичното, тайното.

 

  • През третият ден на невидимост, или през деня, който модерните астролози погрешно наричат НОВОЛУНИЕ, Луната вече се е освободила от съвпада със Слънцето и поела пътя към Първи Сърп или към истинското НОВОЛУНИЕ. Тази фаза е по-благоприятна от предишните две, но и тя често носи риск от ранна загуба на майка или емоционална липса на майка, тежка емоционална връзка с майката, липса на брак, деца…И при тази фаза, важно е точно как е поставена Луната за да се знае какво точно ще даде на родения.

 

  • След тези три дни невидимост ще се покаже ПЪРВИ СЪРП. Ще дойде истинското НОВОЛУНИЕ. Този сърп се вижда на небето ясно след залез. Особено за дневна карта тази лунна фаза е чудесна. Ако Луната е ненаранена и в хубаво зодиакално състояние, то тази фаза в наталната карта е много обещаваща, носи успех и потенциал за развитие и растеж, ранг и издигане на родения. Дори и като транзит тази Луна е много плодотворна за делата, ако не е наранена и е добре поставена, разбира се.

 

Показах ви колко важно е да се различават и разбират истинските лунни фази и колко важно е да поставяме под въпрос всичко, което четем в интернет, защото истинското знание не е масово, за разлика от дезинформацията.

Сега следва списъка с истинските НОВОЛУНИЯ за 2018та година:

погрешно новолуние вярно новолуние
ден дата ден дата
Ср 17.01.2018 г. Ср 18.01.2018 г.
Пт 16.02.2018 г. Чт 17.02.2018 г.
Сб 17.03.2018 г. Сб 18.03.2018 г.
Пн 16.04.2018 г. Пн 17.04.2018 г.
Вт 15.05.2018 г. Вт 16.05.2018 г.
Ср 13.06.2018 г. Ср 15.06.2018 г.
Пт 13.07.2018 г. Пт 14.07.2018 г.
Сб 11.08.2018 г. Сб 12.08.2018 г.
Вс 09.09.2018 г. Вс 10.09.2018 г.
Вт 09.10.2018 г. Вт 10.10.2018 г.
Ср 07.11.2018 г. Ср 08.11.2018 г.

 

Черната Луна е много магическа и добра за духовна работа, осъзнаване и обучение. За това тя наистина е благодатна. Вероятно ще ви носи засилване на интуицията, на някои дори ясновидство. Легендата в Месопотамия е, че, когато Лунния Бог Нанна или Син е невидим, е слязъл в Света на Мъртвите за да се занимае със съдбите ни. Вероятно, точно от там ще носи информация невидимата Луна, ако имате ясновидски способности.

В древността на такъв ден хората нищо ново не са предприемали. Размишлявали са и са се отдавали на молитви или празник.

И днес ще завърша- гледайте небето. Там всичко е написано!

Краси Атасио Д-р DMA 

http://krasiancientastrology.com/bg

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Last modified: май 22, 2020
Close