Written by 10:29 am Избрани новини, новини, Слайдер

ЗА ОСМИ ПЪТ – НАГРАДИ ЗА ТЕЛЕВИЗИОННА ЖУРНАЛИСТИКА „СВ.ВЛАС“

Най-голямата в България годишна „Награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ ще бъде връчена за осми пореден път в началото на юни 2018 г

 

Процедурата за номиниране е открита. Отделни автори или цели екипи ще бъдат отличени от 5-членно жури с председател проф. Ивайло Знеполски.

 

Телевизионните предавания трябва да са оригинални, български и да са излъчени в програмата на поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от Съвета за електронни медии (СЕМ). Номинациите обхващат цялата оригинална и лицензирана телевизионна продукция в родния ефир, излъчена в периода 1 март 2017г. – 30 март 2018 г.

 

Периодът за предложения за участие в тазгодишната селекция приключва на 10 април 2018 г., а списъкът с финалистите ще бъде обявен на 10 май и ще включва 20 номинации. Предложенията трябва да съдържат: заглавие, жанр, дата на излъчване и запис на предаването.

 

Организаторите очакват предложенията на e-mail: nagradisvetivlas@gmail.com.

 

По традиция „ГОЛЯМАТА НАГРАДА” се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика, а „СПЕЦИАЛНА НАГРАДА“ се присъжда за оригинални идеи и индивидуално присъствие.

 

Ежегодните Награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ подкрепят новаторството и оригиналните идеи, отличават и насърчават авторския подход, разбирането на журналистиката като сфера на индивидуално присъствие, творчество и професионализъм.

 

Инициатори са „Кръг 11: Иван Гарелов, проф. Ивайло Знеполски, доц. Георги Лозанов, Любен Дилов-син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Павел Васев и покойният Петко Бочаров.

 

Церемонията по връчването на престижните отличия се провежда на брега на морето в курорта  Свети Влас. Преди това ще се проведе традиционната дискусия по тазгодишната телевизионна продукция. Поканени са медийни експерти, медийни репортери и видни журналисти. Всички те, както и номинираните, са гости на „Марина Диневи“.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Last modified: март 2, 2018
Close