Written by 10:54 am Избрани новини, Любопитно, Слайдер, Събития

ТЕД НИЙЛИ – ЦЕЛУНАТ ОТ СЪДБАТА!

Да те целуне съдбата. Да си готов да приемеш възможностите, които дава случайността, да си на правилното място в правилното време и просто да направиш всичко, на което си способен. Това е професионалният живот на легендата Тед Нийли. За нечаканите шансове, с които го дарява случайността, звездата от мюзикъла на всички времена „Исус Христос – суперзвезда“ разказа в „Шоуто на Слави“.

Аз съм най-големият късметлия, призна Тед Нийли в шоуто. Напълно случайно е участието му в ролята на Спасителя, която играе над 5 000 пъти в САЩ, Канада и Европа. Тед е от Тексас, от малкото градче Рейнджър Тексас. Като тийнейджър прави банда и с момчетата свирят за удоволствие. Преди постъпването в университета отиват в Калифорния и там късметът им се усмихва – в един от клубовете харесват музиката им и ги наемат. Случайни клиенти в бара му споменават, че има кастинг за Бродуейско шоу и Тед Нийли отива. И оттам тръгва всичко.

Бил е готов да приеме възможностите, които му дава съдбата. “Всъщност аз приемам всичко, което ми дава съдбата и в това е тайната – в приемането”, разказва Нийли. “По-добре е човек да сбърка, да превъзмогне страха си, да опита да направи нещо, отколкото никога да не е опитал, смята той.

Четири години се готви за ролята на Спасителя, нищо че в началото иска да играе Юда и се е превъплъщавал в ролята над 5 000 пъти. Пак случайността го среща и съпругата му в Израел, докато снимат филма „Исус Христос суперзвезда“. Тогава тя е балерина от школата на Баришников. До днес двамата са неразделни, а дъщеря им Теса пътува навсякъде с именития си баща. Още един пример за страхотния ми късмет, казва Тед Нийли.

Пак случайно пее в един от албумите на Тина Търнър. Познава Куентин Тарантино още когато режисьорът е на 16 г. Приятели са. Играе епизодична роля в неговия филм „Джанго без окови“. Там звучи и парче на Тед Нийли.

За многобройните зрители на „Шоуто на Слави“ Тед Нийли за първи път в цялата си кариера пя с група, различна от неговата и с друг певец. Партнира му Борис Солтарийски, който преди години се яви на конкурса в шоуто именно с песен от мюзикъла „Исус Христос – суперзвезда“.

Рок операта на всички времена идва у нас с подкрепата на националния превозвач Bulgaria Air и Хотел Експо София.

 

ВИДЕО ОТ РЕПЕТИЦИЯТА В „ШОУТО НА СЛАВИ“

УЧАСТИЕ В “ШОУТО НА СЛАВИ”

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Last modified: май 27, 2020
Close