Written by 6:45 am Любопитно, навън, С кафето, Слайдер

В ЗНАКА ТЕЛЕЦ Е СКРИТА ЦЯЛАТА ТАЙНА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЦЕЛ И ПЛАНИРАНЕ

Днес, 20.04.2018г., Тропическото Слънце влиза в знака Телец. Относно това коя система е вярна – Тропическата или Сидералната, верни са и двете. Тропическата отразява емоционално-менталния план, Сидералната – каузалния.

Слънцето символизира съзнанието, то е дарителят на живот, на топлина и светлина, навлизайки в Телец, ще даде усещане за сигурност и стабилност. Телецът е знакът на търпението и добротата, на упоритостта и устойчивостта.

Телецът на ниво личност се управлява от Венера, но на ниво Душа се управлява от планетата Вулкан – Сърцето на Слънцето. Вулкан отговаря за ковашките процеси на човешката душа. Това е Хефест – Ковачът на Боговете, който кове техните атрибути и оръжия.

Телец е наричан още “знак на главния жизнен стимул”. Той е пазител на Просветлението, но и на силните желания, които водят до гибел. Телец е изключително усилен сега, в Епохата на Водолея. Кове инструментите на съзидателния живот или на разрушението. Телецът кове инструментите на Скорпиона. Кове или обвързващи окови, или ключа към тайната на живота. Тези “ковашки” процеси ще протичат с навлизането на Слънцето в Телец и като цяло протичат под влиянето на Съзвездието и на Знака. Хората откликват по различен начин – при едни ще се засили желанието за притежание и за удоволстване, а при други – ще се засили съзидателният стремеж към просветление и движение ведно с Плана.

Телецът се проявява като желание при човешките маси и като воля или целенасоченост при посветения и ученика. В този знак е скрита цялата тайна на божествената цел и планиране и това е следствие главно от взаимовръзката между Плеядите, Голямата Мечка и нашата слънчева система. Това е един от най-важните триъгълници в цялата верига от нашите космични взаимовръзки; неговото значение се засилва от факта, че “окото на Бика” е око на откровението.

Знакът Телец отговаря за шията, врата, сливиците, щитовидната и паращитовдината жлеза, като висшата му цел и функция е отваряне на третото око – шеста чакра, тъй като Телец и Скорпион са част от една астрологична ос, която сега е от изключително значение, то, за да бъде отворено третото Око – Телец – шеста чакра, трябва да бъде овладян Скорпион – сексуалната енергия, струяща през втора чакра. Също – първа и пета, втора и шеста. Може да ги балансирате с поставянето на ръцете си върху съответните места по тялото.

По време на хода на Слънцето през знака Телец, влизайте в контакт с природата с вашите сетива, осезания, чувства, усещания, настройте се на фините нива и позволете на Окото на Бика да се отвори, пропускайки светлината, идваща от Плана на Творението.

Ивайло Добрев

Източник: facebook.com/Dastrology-976064649236977/?ref=profile_intro_card

(Visited 10 times, 1 visits today)
Last modified: май 22, 2020
Close