Written by 8:27 am Слайдер, Топ

РОСЕН ХРИСТОВ СПЕЧЕЛИ ЕДИН ОТ НАЙ-ПРЕСТИЖНИТЕ ТУРНИРИ ПО ДИНАМИЧНА СТРЕЛБА С МЕТАЛНИ МИШЕНИ (STEEL) ЗАД ОКЕАНА 

Шампионът на България по динамична стрелба Grand Master Росен Христов спечели един от най-големите “Steel” турнири в САЩ – Berry`s Steal Open, където се състезава в Production Division. Турнирът се провежда само с метални мишени в три отделни дисциплини.

В Steel Challenge се оценява бързото вадене от кобура и прецизното, но максимално бързо поразяване с единични изстрели на различни конфигурации от “гонгови” мищени, като от пет опита, се зачитат четирите най-добри резултата. В Scramble (Pro Am) сцената е аранжирана с много реактивни (падащи при поразяване) метални мишени (попъри и плейтове) и фиксирано време за изпълнение, като състезателят трябва да порази максимален брой мишени, докато се придвижва за минимално време и сменя различни позиции за стрелба. Третата дисциплина е Dynamic Course и тук всички мишени трябва да се поразят, като се засича времето за изпълнение на курса на стрелба – сцена с мишени, изискваща бързо придвижване, отваряне на врати, използване на паравани и други предизвикателства, свързани с практическата стрелба.

 

В надпреварата участваха над 300 от най-добрите стрелци на Америка, сред които световният шампион в Standard Division Нийлс Джонасан, националният шампион на САЩ по Pistol Caliber Carbine Макс Леограндис, един от топ “3-гънърите” в CAЩ – Браян Нелсън, Grand Master Мад Хопкинс и др.

 

Росен Христов завърши с най-добър резултат в своята дивизия и в трите дисциплини, като показа категоричен общ резултат 300 процента. За първи път в историята на динамичната стрелба българин печели това състезание в меката на този спорт – САЩ. Втори се класира  съотборникът му от Tactical Performens Center  Jeffrey Yerger, а трети Bruce Schmidt. След края на турнира победителят Росен Христов коментира изживяването: „Беше невероятен уикенд на Berry’s Steel Open – 21 предизвикателни стрелкови сцени, тестващи набора от умения на състезателите в три различни формата. Домакин на турнира беше Southern Utah Practical Shooting Range – едно от знаковите стрелбища в страната”.

На 20, 21 и 22 юли Росен Христов, легендата Ron AveryБраян Нелсън и др. отново ще проведат специализиран курс по динамична стрелба в 360 Degrees Shooting & Training Center край Пловдив.

 

След това шампионът ни ще премери сили в няколко световни турнира. От 21 до 24 юни ще се състезава в Еuroextreem в Чехия, а през август ще вземе участие в Euroasiaextreem в Екатеринбург, Русия. На 15 и 16 септември ще стреля отново в Щатското първенство на престижния турнир Area 2 – Phoenix, Arizona след което Utah State Championship (шампионатът на щата Юта), където е настоящ вицешампион и ще приключи сезона с US Nationals през октомври във Флорида.

 

 

ВИДЕО ОТ ТУРНИРА – ТУК

(Visited 17 times, 1 visits today)
Last modified: юни 1, 2018
Close