Written by 5:01 pm Арт, навън, Слайдер

Премиера на Софийска опера и балет на световния хит-мюзикъл „MAMMA MIA!”

След безпрецедентният успех на сцената на Болшой театър, Софийската опера и балет отново ще ни изненада със смел скок, този път в океана на световния мюзикъл – „МAMMA MIA!“

След десетки постановки по целият свят и над 60 милиона зрители, този супер хит ще има своята премиера и в България, на сцената на Софийска Опера и Балет – на 18, 19, 20, 21 и 22 юли.

След това мюзикъла ще се пренесе на 3-тия летен фестивал в Белоградчик „Опера  на върховете“ на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и представления в цялата страна.

Многобройните зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA Super Trouper“, “Dancing Queen“, “Knowing Me, Knowing You“, “Take a Chance on Me“, “Thank You for the Music“, “Money, Money, Money“, “The Winner Takes It All“, “Voulez-Vous“, “SOS“, създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия.

В актьорският състав блестят имената на Ники Сотиров, Орлин Горанов, Владимир Михайлов,  Весела Делчева, Михаела Маринова, Деница Шопова, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Денко Проданов,  Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Николай Павлов, Симеон Владов п  др.

Диригентската палка ще държи Светослав Лазаров, а оригиналната хореография ще е заслуга на Риолина Топалова.

Постановката е в умелите ръце на акад. Пламен Карталов.

Лятото на 2018 ще се запомни като лятото на MAMMA MIA!

Билетите вече са в продажба на касата на Софийска опера и касите на Eventim и  Easy Pay.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Last modified: май 22, 2020
Close