Written by 9:46 am Арт, навън, Слайдер

СЪБРАХА СВЕТА НА БЪЛГАРСКОТО ВИНО, ТРАДИЦИИ И ДЕСТИНАЦИИ В ЕДНА КНИГА

В 400 страници събраха приказните гледки и истории за българското вино и традициите, свързани с него. Авторите на „Wines of Bulgaria. Пътеводител на българските вина и традиции” са вложили сърцето и душата си в създаването на тази творба. Тук с трепет и вълнение са събрани позабравени, но живи истории на хора, свързани по един или друг начин с отглеждането на лозя и произвеждане на напитката, прочула страната ни по цял свят.

 

Идеята за създаване на книгата е на Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт” и „Платинум Брандс”. Тя иска да сподели философията на винопроизводството, като по този начин за пореден път докаже, че страната ни с основание и гордост заема почетни места в международни конкурси и изложения. „Нашата цел е като използваме традиционните винарски техники да разкрием уникалността на нашето лозе, неговия тероар и да създадем вина, които носят елегантността и изискаността на „Стария свят” и да намерим най-чистия баланс между плода, киселините, дъба и танините”, споделя Цветелина Николова.

 

В мисията да пресъздаде всичко това на хартия й помагат Албена Ненкова, която е автор на текстовете, а журналистът и поет Димитър Дженев е редактор. За да се допълни с атмосфера и невероятни гледки, фотографът Ладислав Цветков е направил едни най-възхитителните кадри в района на Свиленград – хълмиста местност, но много живописна и все още прелестно дива. Този район е един от най-добрите за отглеждане на лозя и именно тук „Катаржина Естейт” се грижи за своите 5500 дка собствени насаждения.

 

Важно място в „Wines of Bulgaria” заемат историите, записани по време на срещи и разговори с винопроизводители. Създателите на книгата осъзнават, че потенциалът на България за отглеждането на лозя и вино е силно исторически обусловен и за радост е и съхранен. Тук ще научите повече за българското вино с неоспоримо високи качества и вкус, прочуто по целия свят и заслужено печелещо слава и все повече винопиещи приятели, производители и награди. В текстовете и снимките с емоция се разкрива и показва великолепието на нашите вина, които имат както специфичните климатични и географски особености, така и хилядолетна традиция.

 

„Wines of Bulgaria” е пътеводител в света на българското вино, традиции и приказни дестинации. Авторите по необичаен начин ще потопят читателите в атмосферата на световните конкурси и изискани локации, където нашето вино се отглежда с голяма любов и се лее с все по-голяма лекота и слава. Днес страстта към родното вино и земя имат ново име – „Wines of Bulgaria. Пътеводител на българските вина и традиции”. Не пропускайте срещата със създателите на книгата, която ще се състои на 3 юли 2018 г. в градината на Марайа Фюжън (ул. „Г.С. Раковски”, 123) в София.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Last modified: май 22, 2020
Close