Written by 5:44 pm Вечерни новини, Любопитно, навън, С кафето

Лунно затъмнение с ретрограден Марс

Да се страхуваме ли от предстоящото на 27 юли Лунно затъмнение, при което Слънцето ще е в опозиция с ретрограден Марс? Как да разчетем сигналите му и нужно ли е да правим нещо, каквото и да е? Как ли ще ни се отрази?

За да премина към прогностика на астрологичното събитие и въобще на периода за последната декада на месец юли, която се очертава да е доста динамична, считам, че е наложително да припомня основните характеристики на последното Новолуние, което всъщност зададе енергия фон на цикъла, в който се намираме в момента.

Новолунието от 13 юли, което беше и Слънчево затъмнение, се случи в Рак, в опозиция с Плутон и в квадрат между лунните възли и Уран.

С него започна нов цикъл, който постави безапелационно теми, свързани с остта Рак – Козирог, а именно въпроси, пряко свързани със семейството, с отношения между млади и стари, минало и бъдеще, за живот и смърт, грижа, сигурност, отговорност, храна.

Още този месец с всеки изминал ден с нарастването на Луната те ще стават все по-актуални, ще ни изнервят, ще ни притискат, все едно до стена и ще искат отговор сега и веднага. В противен случай ще ни карат да се гневим, ще искаме да се делим, да рушим ако трябва и всичко, градено до сега.

Добре е имаме предвид обаче, че двата защитни тригона, в огън и земя, които по Слънчевото затъмнение успяваха като с въздушна възглавница да пазят енергийния баланс, през последната декада на юли въобще няма да действат. Напротив сформира се дълготраен тау-квадрат, между Уран, Марс и възлите и Слънце, който ще е особено активен след 23 юли, когато Слънцето влезе в Лъв.

Енергетиката още след 20ти обаче ще е крайно изнервяща и понеже все още ще сме твърде емоционални е възможно дразнението да въздейства като елетрически шок, да си мислим, че правим всичко по силите си, да се вживяваме във всеки казус, но факти и детайли да ни убягват, да грешим, да не получаваме одобрение и в крайна сметка да сме недоволни от получения резултат.

И най-вече изморени, това важи особено за хората, които все още не са почивали и вече си мислят, че без тях офисът ще се срине, работата ще избяга, ще пропуснат големия си шанс.

Влизането на Слънце в Лъв след 23 юли допълнително ще нажежи атмосферата. Ще сме по-горделиви, самоуверени, претенциозни, ще искаме да ни забелязват, да поощряват, но и да правим неща, които на нас ни харесват. Даже е възможно много по-малко да ни пука за правила, да не искаме да се съобразяваме с мнението на другите, да се забавляваме, да се отпуснем и ако не си го позволим, възможно е остро да реагираме или пък външните обстоятелства да ни изненадат като преобърнат плановете ни и то не в наша полза, или поне така да изглежда сега.

Влизането на Слънце в Лъв ще е ключов период за самите лъвове но и за останалите фиксирани знаци – водолеи, телци, скорпион, в които може натрапчиво да се загнезди чувството, че промяната е наложителна, нещо трябва да се направи сега и веднага, че може и да няма втори шанс.

Всъщност подобни предчувствия не са съвсем далеч от истината, доколкото предстоящите две затъмнения ще са последните по остта Лъв – водолей за следващите 9 години и сега ще искат от нас да вземем решение какво искаме, какво харесваме, къде е нашата индивидуалност, как да развием и представим уникалното, което ни прави различни, как да пуснем на свобода детето в нас, творческото си аз.

На както казва Учителя Петър Дънов – за да имаме ясна представа за това, което може да правим, първо трябва да опитаме да направим това, което казваме, че можем.

Именно такива конкретни действия за промяна трябва да се решим да направим това лято и те да са в полза на личния си талант, защото след това енергиите ще се завъртят в друга посока, преоритетите за отговорност и сигурност ще ни притиснат и и ние отново ще престанем да чуваме вътрешния си глас.

Ще имаме обаче още един тайм аут за размисъл преди последния рунд със себе си и личното си его – на 26 юли Меркурий се обръща ретрограден и то в Лъв, и ще върви назад до 19 август.

Ще настане време, в което не на шега може да се вдетеним, да се връщаме назад в спомените, да си спомняме как сме се забавлявали, колко и къде сме били щастливи, за кого сме поели риск и да си дадем сметка, а може ли да направим отново това и заслужава ли си.

Ретроградният Меркурий в Лъв е идеално време да извадим старите архиви, да се върнем към започната картина, да изтупаме от праха сценичния костюм и отново да вземем микрофона, да се представим в свежото си уникалнно амплоа.

През този период наистина ще е добре да не сме на работното място, особено ако в работата ни няма място за душа. Ако пък не можем да се откъснем от офиса ще е добре да вкарваме в дейностите игрови подход, да измисляме допълнителни забавления да се погрижим за интересен представителен вид на офиса, но и на самите нас.

Последната декада на юли въобще не е подходяща за нова дейност, но пък е идеална за отработване на нов подход, демонстриране на маниер, индивидуален почерк, който творчески да разчупи консервативната среда. А това безспорно ще е свързано с промяна, с трансформация, с раздяла с нещо старо, даже с шок от страна на свикналите да ни приемат по подразбиране, реагират ни по инерция, движат се към нас по предварително начертан маршрут.

Именно най-фиксираните планове, сигурните резултати, стабилността, увереността, предсказуемастта ще се разклатят най-мощно от предстоящото Лунно затъмнение.

Добре е да помним обаче, че то като Пълнолуние е просто част от общия цикъл, а именно това е фазата на максималното противоречие, което се породи от Новолунието в Рак.

Но нека спрем поглед върху астрологичната карта на Пълнолунието, за да се опитаме да разберем каква ще е същността на предполагаемия конфликт.

Тъй като Пълнолунието е в много точен съвпад с Лунните възли и в точна опозиция с Марс, който в края на месеца ще е най-близо до Земята във Велико противостояние, което се случва на 15 – 17 години, със сигурност ще се активират противоречия, съпроводени с желание да се разруши, независимо дали има или няма смисъл. Някои конфликти може да са неочаквани, но не и случайни, а от кармично естество и най-вече свързани с теми по остта Лъв – Водолей – като масовка – индивидуалност, инерция – риск, избухливост, нервност като маниер и концентрация в талант.

Защото често ние не си даваме сметка, че личната ни изнервеност, прибързаните ни реакции, недоволството, са всъщност немощ да проявим самите себе си, да правим това, което ни харесва, по начин, по който само ние умеем, защото това е самородната ни индивидуалност

Сега, това Лунно затъмнение отново ще ни даде шанс да се огледаме в самите себе си и да решим, харесваме ли се или е наложително да се променим. Това оглеждане обаче няма да е лесно, напротив, даже може да боли, защото процесите са доста напреднали и вече външните обстоятелства ще започнат да ни пречат.

Квадратурата на Уран към възлите, е ясен знак, че именно неочаквани обстоятелства може да ни извадят от баланс, вече въобще няма да можем да търпим и да си мълчим и може именно малкото камъче да преобърне колата.

Същевременно и Юпитер е в кармични аспекти със Затъмнението.

И именно заради тази кармична обремененост на Лунното затъмнение и то към Юпитер, който е символа на социалната ни представа за ръст е възможно да се отключат процеси, и то под формата на конфликти, които така да ни разгнелят, че да си кажем, че повече така не може, явно каквото и да правим няма развитие, все до задънена улица стигаме, било в отношения, или като личностна развитие. Трябва спешно нещо да променим.

И отново искам да напомня, че затъмненията се случват при ретрогаден Марс и Меркурий, съответно промените са наложителни, но на вътрешен план.

Сега ще е важно не да заявяваме на света, какво не ни харесва, а да покажем, кое е хубаво, да го сътворим, да дадем личен пример, да го направим, но по нашия начин, само тогава ще можем да озвучим желанието си, собствената енергия да трансформираме в нещо оригинарно. А ако се окаже, че ние сме правите, няма как да не го познаем в очите на другите.

Вече обаче ще знаем, кой е нашия път, по който решително да тръгнем още след Слънчевото затъмнение от 11 август. 

astromedia.bg

(Visited 2 times, 1 visits today)
Last modified: май 27, 2020
Close