Written by 10:32 am Любопитно, Слайдер, Спорт

Григор Димитров: Няма да играя в София, това е частен турнир

Григор Димитров за първи път проговори за евентуалното си участие на Sofia Open 2019. За съжаление обаче тенисист номер 1 на България призна, че взетото решение е да не участва в надпреварата в “Арена Армеец”.

Той подчерта, че според него това е “частен турнир” и не би трябвало да има напрежение от неучастието му. В същото време Димитров призова държавата да търси други начини да подкрепи развитието на тениса у нас.

“За момента не изглежда много добре (шансът да играе в София б.р.), решили сме да играем Ротердам и Акапулко, знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир”, заяви Григор пред bTV.

“Не виждам защо трябва да има толкова много напрежение върху мен да играя частен турнир. Те пак ще ме видят. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо много повече? Да се даде шанс не само за АТР играчи, но и за нашите си, за българите. Защо да не правим повече Фючърси и Чалънджъри в България? Ако се помага, нека се помага по правилния начин”, каза Григор Димитров.

sportal.bg

(Visited 4 times, 1 visits today)
Last modified: декември 5, 2018
Close